Francia süti
Hozzávalók kb. 40 darabhoz
3 tojás
175 g barna cukor
2 kanál konyak
2 kk. őrölt fahéj
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. reszelt citromhéj
Csipet só
250 g aszalt szilva
100 g aszalt füge
250 g liszt
2 kk. sütőpor
200 ml tejszín.
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a konyakot, őrölt fahéjat és szegfűszeget, citromhéjat és a sót. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, elkeverjük a liszttel és a sütőporral, és belekeverjük a tojásos masszába. Végül belevegyítjük a habbá vert tejszínt. Sütőpapírral kibélelünk 2 nagy tepsit, és kiskanállal kis halmokat rakunk rá, köztük távolságot hagyva. Kb. 15-20 percig sütjük, amíg elkezdenek pirulni. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni. |